Gründer Vibeke Lund

Gründeren Vibeke Lund er en engasjert og entusiastisk dame født i Ballangen. Hun bor nå i Oslo og er mor til en aktiv håndballjente på Ullern, samt grunnlegger av det unike mobilselskapet Sponz. Med et slikt mobilabonnement kan man støtte en organisasjon eller forening etter eget ønske slik at det årlig blir sent penger fra Sponz ut til deres konto.

–For hvert mobilabonnement vi selger, gir vi et fast beløp ved overgang og per år til frivillige foreninger. Kunden velger selv hvem de vil at vi skal støtte, forteller Lund. I motsetning til andre mobilselskaper som bruker massive summer på TV-reklame, velger heller Sponz å bruke disse pengene til å støtte noe kundene deres brenner for. Vibeke mener det er mer fornuftig å bruke selskapets inntekter på frivillige organisasjoner og foreninger, samtidig som man gir tilbake til kundene sine og deres behov.

Ideen om Sponz ble til da Lund stod midt oppi dorulldugnad for håndball-datteren. Hun hadde jobbet i selskapet Telecom i mange år, og hadde god erfaring med forhandlersalg. – I løpet av denne dorulldugnaden lurte jeg på om det ville være lettere å selge et annet produkt, med tanke på antall klubber som selger samme doruller og hvor mye man blir sittende igjen med selv. Dermed kom jeg på ideen om å selge mobilabonnementer, noe som alle har og er enklere, legger Vibeke til. I stedet for å oppbevare unødvendig store mengder med doruller, innså hun at hvis man heller kunne støtte lag og foreninger via et mobilabonnement, ville dugnad bli mye mer lettvint. – Med doruller og andre varer må du betale for varene på forskudd før du skal selge de videre. Bruker du mobilabonnement fra Sponz som dugnad, slipper du å kjøpe produktet i forkant. Det gjør at denne dugnaden passer for alle, uavhengig av størrelsen på bankkontoen.

Med Sponz kan man støtte klubber helt ned på lagsnivå. Ønsker man at for eksempel Ullern jenter02 skal få pengene, er dette fult mulig. – På den måten ønsker vi å engasjere foreldre til å bidra til idretten, uten at det skal være krevende, bekrefter Vibeke.

– Drømmen min med Sponz er at vi skal være en langsiktig aktør som bidrar positivt i samfunnet, forteller Lund. Hun ønsker at så mange som mulig skal vite om selskapet og ha en positiv assosiasjon til navnet. – I fremtiden håper jeg vi kan være et selskap som har gitt ut mange millioner kroner til foreninger og organisasjoner som skaper engasjement hos våre kunder, og at når man hører ordet Sponz, så skaper det en positiv følelse, legger Vibeke til. Hun ønsker at folk skal vite at inntektene til Sponz går til noe nyttig og bidrar til engasjement. – Lag og foreninger generelt er viktig for å utjevne forskjeller i samfunnet. Det at alle kan føle seg inkludert og bidra med noe de selv brenner for, forteller hun. Sponz er derfor et viktig mobilselskap som er en god støttespiller i hverdagen til engasjerte mennesker.

–Det er viktig for meg å vite at det vi gjør har en positiv betydning i samfunnet, avslutter Lund med.